Peter Bosz ontdekte Duits talent: "Je zag direct dat hij speciaal was"

Florian Wirtz
Florian Wirtz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz was van 2018 tot en met 2021 trainer van Bayer Leverkusen. Bij de Duitse club ontdekte de huidige trainer van PSV supertalent Florian Wirtz. De Duitse middenvelder was destijds zeventien jaar toen Bosz hem naar de eerste selectie van Bayer haalde. Rob Maas, momenteel bij PSV assistent van Bosz, geeft aan dat de trainer altijd op zoek is naar jonge talenten.

"Bij elke club is Peter op zoek naar bijzondere talenten. Leeftijd doet er dan niet toe", zegt Maas in De Telegraaf. "Bij Florian zag je direct dat hij heel speciaal was." Maas werkte bij Bayer Leverkusen ook al samen met Bosz. "Florian was net overgenomen van 1.FC Köln en speelde in de onder 17. Peter had gehoord dat er een bijzonder talent rondliep en nodigde hem uit om eens mee te trainen."

Maas gaat verder: "Fysiek kon Florian direct heel goed mee, maar ook tactisch bleef hij prima overeind in een positiespel met mannen als Kai Havertz, Jonathan Tah en Julian Brandt. Dat was heel bijzonder, dat zie je eigenlijk nooit. Dat is puur talent", zo besluit Rob Maas. Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond in Frankfurt tegen Duitsland, waar Florian Wirtz vaak in de basis staat.

Lees meer:
0 reacties