Peter Bosz na nederlaag: "Ik ben zelfkritisch, het lag aan mij"

Peter Bosz in het Signal Iduna Park
Peter Bosz in het Signal Iduna Park Foto: © Pro Shots

Peter Bosz toonde zich na afloop van het duel tussen PSV en Borussia Dortmund behoorlijk zelfkritisch. De hoofdtrainer van de Eindhovenaren geeft aan dat hij zijn ploeg blijkbaar met een verkeerde opdracht het veld in heeft gestuurd.

"Nee, het lag niet aan het team. Het lag aan mij", wordt Bosz na afloop van het duel in het Signal Iduna Park geciteerd door Voetbal International. "Ik heb ervoor gekozen om met een man extra in de verdediging te spelen. Een centrale verdediger die kon corrigeren. Dortmund is een ploeg die goed kan counteren, die er snel uit komt."

"We wilden ze met druk met de spelers die we voorop hadden, naar een kant dwingen en op die manier de weg afsluiten. Maar dat ging niet goed", gaat de hoofdtrainer verder. Bosz zag het vanaf de bank misgaan, maar kon zijn team niet bereiken. "Ik heb heel hard geschreeuwd, maar ik heb geen één keer een speler om zien draaien. Dat lukte niet."

"Ik ben kritisch op mezelf en ik wil het bij de ploeg wegnemen. Ik vind dat je het de jongens absoluut niet kwalijk kan nemen. Ik stuur ze op deze manier het veld in en dat werkte niet. En het één heeft met het ander te maken. Want toen we de druk er wél goed op kregen, werden we ook beter in balbezit. Dat is ook logisch", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties