Peter Bosz na glansrijk seizoen: "Wijntje drinken, sigaar opsteken"

Peter Bosz tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk
Peter Bosz tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk Foto: © BSR Agency

Peter Bosz zag 'zijn' PSV de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-1 winnen van RKC. De hoofdtrainer kan terugkijken op een geslaagd eerste seizoen in Eindhovense dienst. Tegenstander RKC had echter ook reden tot feest na de nederlaag in het Philips Stadion.

"Ik heb niet eerder meegemaakt dat twee teams feest vierden na een wedstrijd, maar ik begrijp het wel", vertelt Bosz na afloop van het gewonnen duel tegen RKC voor de camera van ESPN. "Het was geen goede wedstrijd, maar we hebben ‘m wel gewonnen. Het gebeurt niet vaak dat een club meer dan negentig punten haalt. Dus dat is heel knap van ons."

"Dat je kampioen wordt, op zo’n manier en met dit puntenaantal ben je de meer dan terechte kampioen", gaat de hoofdtrainer verder. Ook na het duel tegen RKC steekt Bosz de welbekende sigaar op. "Na een seizoen ben je altijd kapot en snak je naar de vakantie. Straks ga ik lekker naar huis, een wijntje drinken en een sigaar opsteken. Ik heb wel een aantal sigaren gerookt afgelopen weken. De kleedkamer van RKC was ook een grote sigarenwalm." 

"En dan nu een paar weken even helemaal in de rust stand", vertelt hij verder. "Dan word je eerst ziek, dat gebeurt altijd. Of dat niet ongezond is? Dat is wat ik mijn hele leven doe en gewend ben", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties