Peter Bosz moest aanpassing doen: "Moesten anders druk zetten"

Peter Bosz tegen Borussia Dortmund
Peter Bosz tegen Borussia Dortmund Foto: © Pro Shots

PSV speelde dinsdag met 1-1 gelijk tegen Borussia Dortmund. De Eindhovense ploeg kreeg in de eerste helft moeizaam druk op de opbouw van Borussia Dortmund en dus moest Peter Bosz ingrijpen.

Bosz bereidde zijn ploeg voor op het scenario dat Emre Can uit de laatste linie zakte en Ian Maatsen zich in de as meldde. "Dit is het strijdplan dat bij PSV uitgedokterd is: Tillman moet Maatsen het leven zuur maken zodra hij richting het middenveld beweegt", schrijft Pieter Zwart in Voetbal International.

De Duitse ploeg deed het dinsdag in Eindhoven anders, zo viel Zwart op. "Maatsen toucheert de bal vooral waar op posities waar een linksback normaal gesproken te vinden is: aan de zijkant." Zo krijgt Nico Schlotterbeck soms veel ruimte in de opbouw en stoomde Julian Ryerson veelvuldig op. In de tweede helft zette Bosz het om.

"Wij hadden verwacht dat hun veldbezetting iets anders zou zijn. Omdat zij sinds Maatsen daar is eigenlijk altijd opbouwen met Can tussen de centrale verdedigers en Maatsen die in het middenveld erbij komt. Dus we hadden weggezet hoe we dan de druk zouden verzorgen", geeft de trainer aan.

Hij gaat verder: "Alleen bleek in de eerste helft dat Maatsen heel vaak gewoon aan de linkerkant bleef. Dat betekent dat we dus wat anders druk moesten gaan zetten.' Johan Bakayoko zette eerder druk op Schlotterbeck, daarna werd dat Malik Tillman. Dat werkte in de tweede helft een stuk beter, zo zag Zwart. "Tijdens de tweede helft noteren de bezoekers slechts één doelpoging uit open spel."

Lees meer:
0 reacties