Peter Bosz met twee serieuze vraagtekens in duel tegen PEC Zwolle

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Na het eerste optreden in de Champions League tegen Borussia Dortmund, staat PSV zaterdagavond voor de uitdaging om in de Eredivisie opnieuw drie punten toe te voegen aan hun huidige record van 62 punten. Coach Peter Bosz staat voor een uitdaging bij het samenstellen van de opstelling.

"Olivier Boscagli viel dinsdag kort voor tijd uit: Bosz zei toen al dat het niet ernstig leek. Vermoedelijk kan hij in Zwolle gewoon spelen, tenzij hij een keer wordt gespaard", zo laat het Algemeen Dagblad weten. "Ismael Saibari was dinsdag duidelijk door zijn krachten heen en het is maar de vraag of hij inzetbaar is."

Het is nog onzeker hoe ver Guus Til gevorderd is in zijn herstel. Bij PSV is Noa Lang momenteel de enige die uitgeschakeld is vanwege een blessure, terwijl Armel Bella-Kotchap weer beschikbaar is na zijn herstel.

Gisteren ontving Joey Veerman een prachtige beloning toen hij door de UEFA werd uitgeroepen tot de Man van de Week in het Champions League-toernooi. "Het is zeer waarschijnlijk dat de 25-jarige middenvelder in Zwolle weer als pendelaar speelt en wat hoger op het veld staat."

"Dat betekent dat Jerdy Schouten de controle op het middenveld in handen krijgt en André Ramalho terugkeert in het elftal." Tijdens belangrijke wedstrijden past Bosz soms zijn tactiek aan, met als doel meer voetbal van achteruit in het team te brengen. "In Zwolle is het ook maar de vraag of bijvoorbeeld Malik Tillman kan spelen."

"Voorin meer voetbal in de ploeg is voor PSV soms mogelijk via Isaac Babadi, wat in Zwolle ook zomaar een keer kan. Hij zou Lozano of Bakayoko ook kunnen aflossen op de flanken voorin, waar normaal gesproken Tillman en Saibari eveneens toe in staat zijn."

Lees meer:
0 reacties