Peter Bosz maakt indruk: "Ben daar echt verbaasd over geweest"

Een lachende Peter Bosz op de persconferentie
Een lachende Peter Bosz op de persconferentie Foto: © BSR Agency

Peter Bosz beleeft een ijzersterk debuutseizoen bij PSV. De hoofdtrainer van de Eindhovenaren heeft nog maar één puntje nodig voor de landstitel en maakt van meet af aan al indruk bij de club.

"Peter heeft vanaf dag één gezegd dat hij dit een heel goede groep vindt", begint Marcel Brands bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "En dat meent hij uit de grond van zijn hart. Hij is daar super trots op. Ik ben ook echt verbaasd geweest over hoe snel hij zijn accenten voor elkaar heeft gekregen in het spel. In de voorbereiding zag je al contouren van wat hij wilde."

"Ik was de laatste drie/vier dagen bij het trainingskamp en toen liet Bosz iedere avond beelden zien van de trainingsdag", gaat de algemeen directeur verder. "Op de laatste dag liet hij oefeningen zien die hij heel belangrijk vindt en dan beelden van de eerste dag en van de tiende dag. Daar zat zóveel verschil in, in tien dagen tijd. Dat heeft wel de basis gelegd voor dit seizoen."

"Zijn filosofie is dat verdedigen voorin begint en met elf man moet gebeuren. Uiteindelijk is dat ook wat Ruud vorig jaar probeerde, maar kregen we veel te veel tegengoals. Dat is een groot verschil. De weinige tegengoals van nu zijn wel de basis voor het kampioenschap. Bosz is trouwens nog altijd wel ongelooflijk fanatiek. Als een training niet lekker loopt, dan is hij thuis stikchagrijnig. Maar hij heeft van meet af aan vertrouwen gehad in deze groep. En dat geeft natuurlijk ook veel vertrouwen", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties