Peter Bosz looft PSV'er: "Maar dat moet ik niet te hard zeggen"

De technische staf van PSV in de wedstrijd tegen AZ
De technische staf van PSV in de wedstrijd tegen AZ Foto: © BSR Agency

Peter Bosz was na afloop van de wedstrijd tussen PSV en AZ een tevreden man. De hoofdtrainer zag zijn ploeg vijf keer scoren tegen de Alkmaarders en bij vlagen ook erg goed spelen.

"Ik heb genoten, ja. Van ons voetbal vooral", begint Bosz voor de camera van ESPN. "Ik vind dat we het grootste gedeelte goed hebben gespeeld en bij vlagen zelfs érg goed. Een paar keer balverlies, maar ik heb mooie combinaties gezien en een elftal dat AZ goed vastzette. Ik vond de vierde goal persoonlijk de mooiste."

De hoofdtrainer was ook zeer te spreken over het spel van Johan Bakayoko. "Ik vond hem goed, inderdaad. Ik vind een paar dingen knap aan hem. Dat moet ik niet te hard zeggen, want dan hoort hij het, maar hij is pas 20 jaar en speelt eigenlijk zijn eerste seizoen. Noodgedwongen moet je structureel 90 minuten spelen en hij blijft fit. Plus de dingen die hij niet goed deed, daar wordt hij beter in. Hij wil namelijk nog wel eens terug wandelen, maar dan moet je verdedigend je werk doen."

Bosz beseft dat zijn ploeg nu hard op weg is naar de landstitel. "Dit was voor ons een heel belangrijke wedstrijd. We staan er heel goed voor, met negen punten voorsprong. Als we dit nog weggeven, moeten we dat onszelf wel heel erg kwalijk nemen. Wat een weelde, inderdaad", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties