Peter Bosz looft PSV-talent: "Loopt makkelijk dertien kilometer"

Een lachende Peter Bosz op de persconferentie
Een lachende Peter Bosz op de persconferentie Foto: © BSR Agency

Peter Bosz is zeer te spreken over de ontwikkeling van PSV-parel Tygo Land. De hoofdtrainer is enthousiast over de middenvelder, maar ziet natuurlijk ook verbeterpunten bij de PSV'er.

"Hij heeft aan het begin van het seizoen met ons meegetraind. Toen hebben wij geconstateerd dat het voor hem heel goed zou zijn om heel veel wedstrijdminuten te maken", vertelt Bosz bij ESPN. De middenvelder maakt voornamelijk minuten bij Jong PSV. "Daar heeft hij heel veel geleerd. Dat zijn vaak wedstrijden waar de spelers erop klappen en er spelen volwassen spelers."

"Een nadeel was dat hij door de vele wedstrijden weinig mee kon trainen bij ons. We hebben besloten om hem na de winter meer met ons mee te laten trainen, want daar leert hij ook veel van", gaat hij verder. Marciano Vink ziet in Land een verdedigende middenvelder, maar hier is Bosz het niet mee eens. "Ik zie hem eigenlijk liever nog één station verder, als nummer acht."

"Hij loopt makkelijk dertien kilometer. Het lijkt alsof hij met bal sneller is dan zonder bal. Er zijn nog wel een heleboel dingen waar we aan werken met hem, zoals het vooruit spelen, sneller handelen... En zijn trap zal zeker beter moeten. Het is een hele fijne jongen om mee te werken die een grote toekomst voor zich heeft", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties