Peter Bosz: "Binnen een team is er altijd wel één die gek is"

Peter Bosz tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk
Peter Bosz tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk Foto: © BSR Agency

Peter Bosz heeft een uitermate succesvol debuutseizoen beleeft als hoofdtrainer van PSV. De oefenmeester heeft een bepaalde manier van werken die blijkbaar goed past bij de Eindhovense club en de oefenmeester legt uit hoe hij te werk gaat.

"Ik ben altijd op zoek naar drie captains in mijn team", vertelt Bosz in de podcast Moving Forward van GoodHabitz. "Dit is een theorie die ik in Frankrijk heb geleerd en vrij interessant vind. Als je naar een team kijkt, dan is er altijd iemand die heel sociaal is. Iemand die weet wanneer de vrouw van de coach jarig is, die naar me toe komt om te bespreken wat de groep nodig heeft. Een sociaal iemand, dat is één van mijn aanvoerders."

"Dan heb je de aanvoerder op het veld, de leider die opstaat als we onze wedstrijd spelen", gaat de hoofdtrainer verder. "En dan heb je nog de derde leider. Er is er altijd wel één die grappig en gek is. Iemand die altijd aan het dollen is met zijn ploeggenoten. Alle andere spelers kun je ergens plaatsen tussen die drie leiders."

"Die drie leiders moet ik zien te vinden binnen het team en die drie moeten goed samenwerken. Als dat lukt, dan zullen alle andere spelers volgen. Dan zul je nooit problemen binnen je team hebben", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties