Peter Bosz lachend: "Dat is toch al niet mijn grootste vriend"

Een ontspannen Peter Bosz in het Philips Stadion
Een ontspannen Peter Bosz in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Peter Bosz en Arne Slot staan vrijdagavond tegenover elkaar in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen PSV en Feyenoord. De twee trainers kunnen goed met elkaar overweg en dat straalden beide heren ook uit op de persconferentie van dinsdagmiddag.

"Ik denk dat Peter het Nederlandse voetbal wel verblijdt heeft met zijn manier van spelen", vertelt Slot. "Die periode van Ajax, toen was ik net begonnen als trainer en dan zijn dat wel trainers waar je naar kijkt. Het mooiste wat je kan bereiken als trainer is dat je ergens voor staat en dat de mensen dat in je herkennen. Als de naam Peter Bosz valt, dat iedereen weet om welk voetbal het gaat. Dat is misschien wel het grootste wat je kan bereiken."

Ook de PSV-trainer gaat in op zijn Feyenoord-collega. "Ik heb Arne leren kennen toen ik voor de cursus stage moest lopen. Dat deed ik bij Zwolle en daar speelde Arne destijds. Ik heb vorig jaar met heel veel plezier naar het spel van Feyenoord gekeken. Ik vind mezelf een voetballiefhebber en ik kijk graag, maar ben niet altijd 90 minuten geconcentreerd. Maar dat heb ik niet bij wedstrijden van Feyenoord. Dat boeide, dus bleef ik kijken."

Beide trainers staan bekend om hun aanvallende voetbal en willen hoog druk zetten op het veld. Als de namen Johan Cruijff en Pep Guardiola vallen, bevestigen beide trainers de interesse. "Terwijl ik Guardiola zelfs als trainer nog een betere uitvoering van Cruijff vindt", reageert Bosz. "Wedstrijden van City kijk ik altijd."

"Kijk uit wat je zegt, hè. Dat heb ik ook eens gezegd, dat ik graag naar City kijk", reageert een lachende Slot. Hiermee haalt hij op leuke wijze de tirade van José Mourinho aan in de Europa League tegen de Feyenoord-trainer. Bosz herkent het grapje direct. "Maar dat is toch al niet mijn grootste vriend, dus dat is geen probleem", aldus de trainer.

Lees meer:
0 reacties