Peter Bosz krijgt complimenten: "Toptrainer van Europees niveau"

Een lachende Peter Bosz op de persconferentie
Een lachende Peter Bosz op de persconferentie Foto: © BSR Agency

Johan Derksen vindt Peter Bosz een toptrainer die het optimale rendement uit zijn ploeg haalt. Ook een andere Eredivisie-trainer krijgt dezelfde complimenten

In de uitzending van Vandaag Inside geeft Derksen aan dat er nu meerdere Nederlandse toptrainers zijn. “Bosz vond ik, voordat hij naar PSV ging, al een toptrainer. We hebben met hem en Arne Slot twee toptrainers op Europees niveau die allebei het optimale rendement uit hun materiaal hebben gehaald, ze aantrekkelijk laten voetballen en punten pakken.”

Ook Job Knoester is te gast en vraagt zich af waarom Derksen zo lovend is over de PSV-trainer. “Hij is toen met Ajax, niet het sterkste Ajax, ook in de Europacup tegen Manchester United (Europa League-finale 2017, red.) gekomen.” Derksen legt daarna uit wat Bosz goed deed in Amsterdam. “Die finale heeft hij dan weliswaar verloren, maar hij liet Ajax helemaal voetballen zoals Ajax hoort te voetballen. Ajax is ook heel dom geweest dat ze hem niet genomen hebben.”

Ook René van der Gijp sluit zich bij de woorden van Derksen aan. Wel denkt hij dat de uitschakeling in de Champions League tegen Borussia Dortmund positief is voor de Eindhovenaren. “Ik lees overal maar dat dat het enige smetje op het seizoen is. Maar de supporters moeten blij zijn dat ze werden uitgeschakeld, want anders wordt je leeggekocht. Als je met dit elftal in de halve finales komt zoals Ajax dat deed, dan ben je weg. Dan verlies je gewoon acht, negen spelers. Nu kun je er misschien nog een paar houden”, besluit de analist.

Lees meer:
0 reacties