Peter Bosz: "Ik zie de frisheid weer terugkomen in de ploeg"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

Peter Bosz vond dat zijn ploeg na de winterstop minder presteerde dan daarvoor. Tegenover ESPN vertelde hij dat hij zijn ploeg weer uit het dal ziet opklimmen.


Bosz vond zijn groep dan ook niet meer fris toen ze uit de winterstop kwamen: “In het begin ging het nog. Daarna oogde het niet meer fris en ook op de training zag je dat het heel veel kracht kostte.” In gesprek met verslaggever Milan van Dongen laat Bosz weten dat PSV voor de winterstop heel veel wedstrijden in korte tijd heeft gespeeld: “Vaak met maar een paar dagen rust ertussen. Dus voor mij is deze periode het belangrijkste om die frisheid weer terug te krijgen.”

De oefenmeester geeft aan dat je dat op verschillende manieren kunt aanpakken: “Dat kun je doen door op een andere manier te trainen. Of je geeft je spelers een extra dag vrij. En je hebt natuurlijk de luxe dat je nu geen twee wedstrijden in de week meer hoeft te spelen. Dan merk je op de training dat die frisheid weer aan het terugkomen is,” besluit de PSV-coach. Doordat PSV voor de winterstop nog actief was in alle competities, moest de ploeg in december in 14 dagen vier wedstrijden spelen.

Lees meer:
0 reacties