Peter Bosz ietwat kritisch op invaller: "Die dingen moeten er uit"

Peter Bosz tegen FC Volendam
Peter Bosz tegen FC Volendam Foto: © Pro Shots

Peter Bosz zag dat PSV moeizaam begon tegen FC Volendam, maar uiteindelijk toch een vrij ruime overwinning boekte. In het vissersdorp werd het 1-5 voor de Eindhovenaren.

"De eerste helft was moeizaam omdat wij het niet goed deden en FC Volendam wel", begint Bosz na afloop bij ESPN. "We speelden op een veel te kleine ruimte. We kregen best snel na de 1-0 alweer kansen en scoorden ook alweer snel, dus dat maakte niet eens zoveel uit. Maar in de tweede helft speelden we een stuk makkelijker. Zij raakten in de tweede helft wat vermoeider en wij hebben natuurlijk ook gewoon een heel sterke bank."

"Het tempo lag in de tweede helft wat hoger en daardoor kregen we ook meer kansen", gaat de hoofdtrainer verder. "Het ligt in kleine dingen, hoor. Ik vond dat Bakayoko bijvoorbeeld veel te veel in de bal speelde. Dat zijn van die dingen. In balbezit vond ik ons na rust beter. Dan voorkom je ook counters van de tegenstander."

"Ook Isaac Babadi viel redelijk goed in. Hij hield het simpel en dat beviel me wel. Dat hij goed kan voetballen hoeft hij niet meer te laten zien. Hij moest er alleen een paar maken en een paar man voor de keeper zetten. Zo'n balletje met zijn buitenkant voet is onnodig. Het stoorde me in die zin dat hij echt goed inviel, maar dat hij dan dit soort dingen doet. Dat moet er uit", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties