Peter Bosz: "Hoop dat mijn spelers meer naar mij luisteren, haha"

Peter Bosz voor het duel met AZ
Peter Bosz voor het duel met AZ Foto: © Pro Shots

Peter Bosz is met PSV begonnen aan de wedstrijd tegen AZ. De Eindhovenaren hebben een voorsprong van negen punten op Feyenoord, mede omdat de Rotterdammers midweeks gelijkspeelden tegen FC Volendam.

"Dat had ik niet verwacht", reageert Bosz voor het duel tegen AZ bij ESPN. "Voor Heracles was ik heel erg blij, mijn oude cluppie. Maar gezien de reeks waar AZ mee bezig was, had ik dit niet verwacht. Je weet niet of ze nu een tik hebben opgelopen, of juist revanche willen nemen. Geen idee, dat zullen we straks wel zien. Ik wil ook niet in het hoofd van AZ zitten, maar juist bij mijn eigen spelers. Natuurlijk heb je met de tegenstander te maken, maar het is belangrijker hoe wij het gaan doen. Dat is 95% van je hele voorbereiding, het kijken naar hoe je het zelf gaat doen."

Bij PSV keert Jerdy Schouten terug in de basisopstelling. De middenvelder is weer terug van een blessure, maar start niet op zijn eigenlijke positie. Schouten staat namelijk centraal in de verdediging. "Jerdy komt van een blessure terug, maar het belangrijkste is dat we met hem een stabiele, voetballende factor hebben van achteruit", legt de hoofdtrainer uit. "En daar hebben we vandaag voor gekozen."

PSV is hard op weg richting de titel, maar Bosz blijft het wedstrijd voor wedstrijd bekijken. "Hoe de focus op de wedstrijd blijft? Het enige wat ik kan doen is proberen om mijn spelers er van te overtuigen dat alleen de volgende wedstrijd belangrijk is. En dat ze meer naar mij luisteren dan naar jullie van de media, haha. Communicatie is de belangrijkste ‘tool’ die ik als trainer heb, want ik kan niet meer meedoen. Je moet blijven praten en dat doe ik met mijn hele elftal. Als geheel, maar ook individueel", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties