Peter Bosz hanteert vaste kern: "Daarom is dat geen toeval bij PSV"

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

PSV presteert dit seizoen geweldig in de Eredivisie. De Eindhovenaren gaan ruim aan kop in de competitie en zijn nog altijd ongeslagen in Nederland. En dit heeft deels te maken met het feit dat Peter Bosz vasthoudt aan een vaste kern.

"Wat verder opvalt is dat de gehele top 3 slechts 22 verschillende spelers liet beginnen dit seizoen", constateert Wiebe de Vries van ESPN. "Peter Bosz, Arne Slot en Joseph Oosting spelen dus eigenlijk met een vaste kern. PSV, Feyenoord en FC Twente behoren dan ook tot de ploegen die het minst vaak een verschillende basisspeler inzetten."

"Uit hoeveel verschillende basisspelers bestaat normaliter de ideale ploeg? Bij de laatste vijf kampioenen – het coronaseizoen 2019/2020 dus niet meegerekend – bestond die gemiddeld uit 23 basisspelers", gaat hij verder. "De clubs die de landstitel omhoog mochten houden beschikken dus over een vaste kern spelers."

"Het is geen toeval dat de goed presterende ploegen PSV, Feyenoord en FC Twente ook in de buurt zitten van het ideale aantal van 23 verschillende spelers die aan de aftrap stonden over een heel seizoen. Het aantal van Ajax met 31 basisklanten is dus niet alleen schrikbarend, maar ook historisch hoog te noemen", aldus De Vries.

Lees meer:
0 reacties