Peter Bosz: "Durf je dat niet, dan ben je bij voorbaat kansloos"

Peter Bosz op de persconferentie in Lens
Peter Bosz op de persconferentie in Lens Foto: © Pro Shots

PSV neemt het dinsdagavond op tegen Borussia Dortmund in de achtste finales van de Champions League. Hoofdtrainer Peter Bosz hoopt dat zijn ploeg de opgedane ervaring in het miljardenbal meeneemt tegen de Duitse tegenstander.

PSV kreeg een 'spoedcursus' in de Champions League in september 2023. De Eindhovenaren waren in Londen vrij kansloos tegen Arsenal. "In de weken daarna merkte ik dat we daarvan geleerd hadden", vertelt Bosz op de persconferentie van PSV, geciteerd door Voetbal International. "Ik hoop dat we ons voordeel kunnen doen met de Champions League-ervaring."

Bosz wil dan ook dat er met durf en lef gevoetbald wordt door PSV. "Dat probeer ik over te brengen. Want dat zal een sleutel zijn om de wedstrijd te winnen. Ik probeer altijd uit te gaan van eigen kracht, maar wel kijkend naar de kracht van de tegenstander. Daar moet je de juiste balans in vinden. Ik ben ervan overtuigd dat je moet durven. Als je niet durft, ga je niet het spel spelen wat we het hele jaar al spelen. Dan ben je bij voorbaat al kansloos", aldus Bosz.

Lees meer:
0 reacties