Peter Bosz grapt over tegenstander: "Ik hoop niet dat hij speelt"

Een lachende Peter Bosz op de persconferentie van PSV
Een lachende Peter Bosz op de persconferentie van PSV Foto: © Screenshot PSV

Peter Bosz kijkt uit naar het duel tegen zijn oude werkgever Borussia Dortmund. De hoofdtrainer van PSV heeft de tegenstander in de achtste finales van de Champions League goed bekeken en weet de kwaliteiten van de Duitse ploeg.

"Ze hebben spelers om goed positiespel mee te spelen. Maar ze kunnen ook counteren. Het zal ervan afhangen in welke rol wij ze dwingen", vertelde Bosz op de persconferentie van PSV. De resultaten van de voorbije weken van Dortmund zijn voor Bosz niet per se veelzeggend. "Ze staan in de achtste finales van de Champions League en zijn eerste geworden in de poule. Dat betekent dat je kwaliteiten hebt. Maar dat het wisselvallig is, is ook waar."

"Dortmund hoort hoger te staan in de Bundesliga, maar het is zeker geen slecht elftal", gaat de hoofdtrainer verder. "Ik heb veel respect voor de club, maar wil ze ook graag verslaan. We hebben Dortmund goed geanalyseerd. We denken te weten waar we ze pijn kunnen doen en waarvoor we moeten oppassen. Wij proberen morgenavond een goede uitgangspositie te krijgen."

Verder erkent Bosz het gevaar van oud-PSV'er Donyell Malen, maar ziet meer gevaarlijke spelers lopen bij zijn oude werkgever. "Afgelopen weekend speelden ze met Julian Brandt op zijn positie (rechtsbuiten, red.). Julian is ook een heel goede speler. Ik hoop niet dat hij speelt. Ik ken hem iets beter dan Malen. Malen is meer een speler die voor diepte kiest, Julian speelt meer in de bal. Het zijn verschillende types spelers.

Lees meer:
0 reacties