Perez wijst verschil met vorig seizoen aan: "Mooiste voorbeeld"

Kenneth Perez bij Dit was het weekend van ESPN
Kenneth Perez bij Dit was het weekend van ESPN Foto: © Screenshot ESPN

Kenneth Perez benadrukt het belang van de aankoop van Jerdy Schouten voor PSV in Dit Was Het Weekend. Volgens hem kon Peter Bosz hierdoor zijn eigen spel spelen.

Perez denkt dan ook dat Bosz zeker inspraak in de transfers heeft gehad. "Ik denk dat hij een heel groot aandeel heeft gehad in de aankopen bij PSV en de gedachtes erachter. Het mooiste voorbeeld daarvan: Sangaré wordt ingewisseld voor Schouten. Dat is een keuze voor voetbal en een keuze tégen het idee dat je absoluut een breker moet hebben op het middenveld. Ik heb vaak gezegd: dat hoeft echt niet."

Hij vervolgt. "Als je goede voetballers op het middenveld hebt, verlies je de bal ook niet zo heel vaak. De keuze voor Schouten in plaats van Sangaré valt ook op in de cijfers: er zit 13% passnauwkeurigheid verschil tussen die twee in de laatste derde, in faveure van Schouten uiteraard. Dat is heel veel: het verschil tussen of je de hele tijd achter de bal aan loopt of deze in bezit af. Bij Schouten val ik niet van mijn stoel af, maar: hij pakt de bal af, hij zit ertussen en hij geeft hem aan de goede kleur."

De overgang van Sangaré naar Schouten heeft PSV dan ook goed gedaan. "Misschien niet voor niets dat Sangaré ook bij Nottingham niet altijd speelde het laatste halfjaar. Maar dit vind ik een grote reden waarom PSV dit jaar zo speelt. Natuurlijk hebben ze heel veel aanvallende krachten, voor veel geld gehaald. Maar dit is echt een keuze op basis van voetbal."

Lees meer:
0 reacties