Perez oordeelt: "Hij was de vrije man en daar stokt het gewoon"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Volgens Kenneth Perez stokte het dinsdagavond bij Guus Til. De voormalig voetballer van PSV, Ajax, FC Twente en AZ zag PSV gelijkspelen tegen AS Monaco in de voorronde van de Champions League.

Trainer Ruud van Nistelrooy zag veel balverlies bij zijn ploeg. "Maar dat is niet zo gek met wat hij heeft staan", zegt Perez bij ESPN. "Het probleem was natuurlijk Til. Hij was de vrije man en daar stokt het gewoon. Dat is gewoon zoals hij voetbalt, dus dat zul je wel heel vaak tegenkomen. Hij heeft andere kwaliteiten, maar dit blijft altijd een probleem."

"Dat is de consequentie van hem opstellen, maar je krijgt ook weer andere dingen terug. Als je per se voetbal wil, dan moet je misschien naar een ander type zoeken", gaat Perez verder. Veerman ging vervolgens op 'tien' spelen, alleen ook daarvan was Perez niet onder de indruk. "Ik vind Veerman beter iets meer naar achter, zodat hij zelf die passes kan geven."

Overigens is hij wel belangrijk voor PSV, stelt Perez. "Veerman is cruciaal op het middenveld om er enigszins voetbal in te krijgen. Ibrahim Sangaré is soms wel kamikaze, maar redelijk goed aan de bal. Alleen bij Til stokt het. Dat is jammer, maar dat zal toch geen verrassing zijn? Je traint elke dag met hem."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand