Pérez fileert optreden oud-PSV'er: "Slechtse man op het veld"

Kenneth Perez
Kenneth Perez Foto: © Pro Shots

Bondscoach Ronald Koeman was tijdens Nederland-Schotland vooral bezig met gebaren naar Xavi Simons omdat de aanvaller moest het veld breder houden. Kenneth Pérez is het eens met deze kritiek en doet er nog een schepje bovenop.

Op ESPN was te zien dat de Deen smakelijk moest lachen tijdens de analyse van Simons, maar hield niets van de oud-PSV'er. “Hij was misschien wel de slechtste man op het veld. Hij liep constant naar de binnenkant. Hij deed een keer mee aan de opbouw, toen hij bij het eigen zestienmetergebied stond. Hij moet natuurlijk voorin staan. Zo werd het heel moeilijk om te voetballen voor Oranje.”

Voorafgaand aan het oefeninterland had de bondscoach gezegd dat Simons op het wedstrijdformulier op de positie van rechtsbuiten staat, maar in de praktijk niet. Doordat Jeremie Frimpong speelde, hoopte Koeman dat Simons meer in de as van het veld zou gaan spelen. Dat ging echter niet goed, zag ook Pérez. “Dat is het gevaarlijkste wat je tegen een speler kunt zeggen."

Daarna legt de analist uit hoe dat zich in de wedstrijd vertaalde. “Koeman zat ook tijdens de wedstrijd te roepen: ‘Xavi!’ Hij gebaarde naar Simons om het veld breder te maken. Als je een vrije rol geeft aan een buitenspeler die eigenlijk geen buitenspeler is, kun je er vergif op innemen dat hij alleen in het midden te vinden zal zijn”, besluit de oud-voetballer.

Lees meer:
0 reacties