Pepi op PSV-radar: "Hij is de witte raaf in een donker Groningen"

Ricardo Pepi in duel met Armando Obispo
Ricardo Pepi in duel met Armando Obispo Foto: © Pro Shots

Woensdagavond werd bekend dat PSV de situatie rondom FC Groningen-aanvaller Ricardo Pepi in de gaten houdt. De naam van Pepi is niet meteen de meest logische optie, maar wie een beetje door de statistieken van Pepi bladert, ziet al wat meer perspectief.

Althans, zo denkt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. De PSV-watcher ziet ook dat Pepi als één van de weinigen wél een goede indruk achterlaat in de ploeg van trainer Dennis van der Ree. "Hij is dit seizoen de witte raaf in een donker Groningen, met negen goals en drie assists", schrijft Elfrink. "In een asgrauw seizoen wist Pepi zich samen met de jonge verdediger Thijmen Blokzijl te onderscheiden."

Buiten het feit dat Pepi speelt bij één van de degradatiekandidaten van de Eredivisie, heeft de Amerikaan al twaalf interlands voor de USA op zijn naam staan. Pepi maakte als jonge speler voor maar liefst 16 miljoen euro de overstap van FC Dallas naar het Duitse Augsburg, wat hem voor dit seizoen in Groningen stalde. Of PSV Pepi daadwerkelijk kan halen, is nog maar de vraag. Pepi wil graag in Nederland blijven, maar Augsburg wil een aanzienlijk bedrag van hun investering terugzien.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand