Pelle Clement: "PSV wordt toch wel kampioen, gun ik hem van harte"

Pelle Clement tegen RKC
Pelle Clement tegen RKC Foto: © BSR Agency

Pelle Clement hoopt zondagmiddag met Sparta een resultaat te behalen tegen PSV. De Eindhovenaren hebben aan een punt genoeg om het landskampioenschap veilig te stellen, maar daarnaast is het een duel tussen schoonvader en -zoon: Earnest Stewart en Clement.

"Het is toch een andere uitdaging dan iedere andere week", vertelt Clement in Voetbal International. "Ik vind het leuk om te testen waar je als ploeg staat tegen een ploeg als PSV, een ploeg van Champions League-niveau. Dat je kan kijken: wat is het niveau dat daar gevraagd wordt, hoe ver zit ik daarvan af en hoe kan ik daarbij komen? Ook al is dat maar voor één wedstrijd."

"Want dat is natuurlijk ook een groot verschil tussen die jongens die daar spelen en spelers die bij iets lagere clubs zitten: zij kunnen het week in week uit brengen. PSV heeft een ploeg die eigenlijk nooit bij de ondergrens in de buurt komt. Dat is knap", vervolgt hij. De Spartaan beseft dat PSV normaliter beter is, maar gaat wel voor een resultaat.

"We staan op een goede plek op de ranglijst en er is niets om bang voor te zijn. Kop omhoog, borst vooruit en dan gaan we er gewoon voor. PSV gaat uiteindelijk natuurlijk wel kampioen worden en dat gun ik Earnest ook van harte. Maar liever nog even niet zondag al", aldus Clement.

Lees meer:
0 reacties