Pascal Jansen: "Ervaring Nilis en Van Nistelrooij was goud waard"

Pascal Jansen
Pascal Jansen Foto: © Pro Shots

Pascal Jansen is inmiddels niet meer weg te denken als trainer van AZ. Hij hiervoor verschillende clubs geleid, maar houdt een speciaal gevoel over aan zijn tijd bij PSV.

Daar werkte hij met verschillende grote namen. "Ik heb bij PSV meegemaakt hoe groot de impact kan zijn van oud-spelers op jonge talenten. De ervaring en oog voor detail van mannen als Luc Nilis, Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel en André Ooijer was goud waard", zegt Jansen tegenover Voetbal International.

De trainer vindt het sowieso dat steeds meer oud-profvoetballers het trainersvak in lijken te gaan. "De combinatie met trainers vanuit een andere achtergrond werkt heel goed. Bij AZ lopen veel mensen rond met een enorme hoeveelheid theoretische vakkennis, het is een omgeving waarin je constant wordt getriggerd. Voormalige profvoetballers kunnen daar belangrijke elementen aan toevoegen. Vooral over de essentie van topsport: winnen. Door de hele club heen zie je trainerskoppels waarin beide aspecten gebundeld zijn. Persoonlijkheden die elkaar als versterking zien in plaats van een bedreiging."

Lees meer:
0 reacties