Partners lenen PSV 30 miljoen euro: "Blijven baas in eigen huis"

Toon Gerbrands
Toon Gerbrands Foto: © Pro Shots

PSV ontvangt een lening van 30 miljoen euro uit een nieuw partnerfonds. Het geld is bedoeld voor investeringen in het Philips Stadion en op het trainingscomplex, de PSV Campus. Ook mag het geld gebruikt worden voor het aantrekken van nieuwe spelers.

"De vijf partners denken op een geweldige manier met PSV mee en zorgen ervoor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is", stelt algemeen directeur Toon Gerbrands op de officiële website van PSV. "Dankzij de betrokkenheid van deze partijen uit de Brainportregio kunnen wij blijven bouwen aan een sterk PSV."

"Wij verwachten door deze keuze onze concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken", vervolgt de algemeen directeur. "Het bedrag dat PSV ontvangt, wordt door de partijen in de vorm van een achtergestelde lening verstrekt. Hierdoor is de liquiditeitssituatie en de balanspositie van PSV sterk verbeterd. Over tien jaar begint de aflossingsperiode"

Wij kunnen er zelf voor kiezen om daar eerder mee te starten. PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis", aldus Gerbrands. Voor de nieuwe vijf partijen gelden dezelfde voorwaarden als voor de bedrijven die zich zes jaar geleden aansloten bij het eerste partnerfonds dat de club oprichtte. In 2016 stelden Philips, ASML, De Mandemakers Groep, Opportunity Partners en VDL Groep PSV ook dertig miljoen euro ter beschikking.

Erick Gutierrez wordt gefeliciteerd

PSV wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

PSV is al zeker van de tweede plek, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij het al gedegradeerde PEC Zwolle. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van PSV nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties