Oud-topcommissaris van PSV beschuldigd: "Boekje te buiten gegaan"

Jan Albers
Jan Albers Foto: © Pro Shots

De KNVB is door AZ verzocht om een onafhankelijk (feiten)onderzoek te doen naar het functioneren van beleidsbepalers van de bond. Mocht de KNVB niet op het verzoek ingaan, sluiten de Alkmaarders een gang naar de rechter zelfs niet uit.

"Het gedrag van voorzitter Jan Albers van de RvC van de KNVB is de druppel die de emmer bij algemeen directeur Robert Eenhoorn heeft doen overlopen", zo schrijft Valentijn Driessen in De Telegraaf. "De voormalig PSV-commissaris zou in zijn rol bij de KNVB het initiatief hebben genomen om in gesprek te gaan met de voorzitters van de RvC's van Ajax, Feyenoord en PSV, met als doel het frustreren van de invoering van de NL League ter bescherming van de KNVB. Opvallend volgens AZ, omdat Albers in zijn hoedanigheid voordien als RvC-voorzitter van PSV voor de oprichting van de NL League was."

Albers wordt door AZ beschuldigd van achterkamertjespolitiek. Hij gaf volgens Driessen in KNVB-vergaderingen aan volledig mee te werken aan de invoering van de NL League om achter de rug om van directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen het belang van een beperkt aantal BVO's te dienen.

"AZ is van mening dat Albers zijn boekje te buiten is gegaan ten opzichte van een groot aantal KNVB-leden, georganiseerd in de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie. En dat hij het lijntje tussen de KNVB en Ajax, PSV en Feyenoord heeft geïnstitutionaliseerd met een speciale (voorkeurs)positie voor die drie. AZ wil ook onderzoek laten doen naar Albers’ handelswijze inzake de Super League", aldus Driessen.

"Albers wordt door AZ beschuldigd van achterkamertjespolitiek."
Valentijn Driessen

Daarnaast heeft AZ zich wederom beklaagd over de afwikkeling en financiële consequenties van het coronaseizoen 2019/2020. Ajax en Feyenoord kregen Champions League-tickets, terwijl AZ en FC Utrecht met lege handen achter bleef. Dit terwijl AZ op dat moment op gelijke hoogte met Ajax stond en FC Utrecht de bekerfinale zou gaan spelen tegen Feyenoord.

"AZ is nooit een (schade)vergoeding aangeboden, hoewel de club door het mislopen van Champions League-voetbal financieel de meeste schade opliep. Volgens AZ is de KNVB daarover zelfs nooit met de club in gesprek gegaan. Bondsvoorzitter Spee is een toezegging nooit nagekomen. AZ vindt ook dat bij de besluitvorming over het stopzetten van de competitie geen sprake is geweest van een goed, zorgvuldig, objectief, onafhankelijk en transparant besluitvormingsproces", besluit Driessen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand