Oud-PSV'ers beoordeeld: "Een groot verschil met Joey Veerman"

Joey Veerman treurt na zijn wissel
Joey Veerman treurt na zijn wissel Foto: © Pro Shots

Arie Haan, lang coach in de Bundesliga en ooit ook nog trainer van Austria Wien, zag de oud-spelers van PSV wisselende wedstrijden spelen tegen Oostenrijk. Nederland verloor met 3-2, al krijgen de aanvallers daar niet de schuld van. 

Donyell Malen kreeg een 7, een prima cijfer. "Je bent rechtsbuiten en als je een goede organisatie achter je hebt staan, is er geen enkel probleem. Maar het klopte totaal niet in de eerste helft. Iedereen van Oostenrijk kon in dat niemandsland op de rechterkant van Oranje lopen. Na rust kon Malen meer zijn eigen spel spelen, hij is snel en zoekt de goede acties. Daarom kan hij nog steeds belangrijk zijn voor Nederland. Samen met Gakpo was hij de gevaarlijkste man bij vlagen. De eigen goal was pure pech", opent De Haan bij De Telegraaf.

Memphis Depay maakte een knappe goal. "Depay stond ook nu weer op een eiland. Bij alles wat hij deed, had hij twee man in zijn rug. Ik wijk misschien af, maar blijf hem toch verdedigen. Hij maakte een mooie goal en ik ben het met Koeman eens dat je hem niet te veel moet afbreken. Een trainer moet namelijk ook kijken dat hij niet te veel mensen wisselt die daarna gaan mokken, anders houd je geen ploeg meer over en breek je je eigen elftal af."

Cody Gakpo speelde wederom een goede wedstrijd. "Gelukkig dat we Gakpo nog hebben! Een speler die de boel nog op gang trekt als het nodig is. Ik ben al lang fan van Gakpo, hij is een beetje mijn speler. Heeft nu twee keer gescoord en weet je wat zo mooi aan Gakpo is? Die jongen focust zich helemaal op deze grote wedstrijden. Dat lees ik van hem, dat hoor ik van hem en daardoor straalt hij rust en kracht uit. Een groot verschil met Veerman, die met kloppend hart het veld op gaat."

Xavi Simons viel prima in. "Dat Simons niet vanaf het begin speelde en zich realiseerde dat hij niet meer tot de eerste elf behoorde, is misschien wel goed geweest. Nu kwam hij erin en ging hij vrijuit spelen. Hij voelde geen druk meer, mocht doen wat hij wilde en dat lukte nog ook. Hij voelde zich lekker op zijn positie."

Lees meer:
0 reacties