Oud-PSV'er vertelt: "Denk niet dat het slecht is voor de vorm"

Jeffrey Bruma bij RKC
Jeffrey Bruma bij RKC Foto: © Pro Shots

Het is een speciaal duel aankomende zondag voor Jeffrey Bruma. De routinier, die momenteel in dienst is bij RKC, speelt tegen zijn oude club PSV. Daarnaast is het voor de ploeg uit Waalwijk een cruciaal duel willen zij degradatie ontlopen. 

"Ik heb bij PSV nog altijd een goed gevoel en vind het geweldig dat mijn zoon komende zomer in de opleiding is opgenomen", vertelt Bruma in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Hij is nu een aanvaller en gaat dan spelen bij de onder-9. Mijn kinderen zijn al wat ouder en daarom wil ik liever niet meer naar het buitenland. Destijds was dat niet zo'n punt, maar nu hebben ze in Eindhoven gewoon hun thuis."

Bij RKC krijgt de oud-kampioen dit seizoen niet heel veel speeltijd. "Hoe vervelend ook. Ik snap dat mijn perspectieven na deze periode niet beter zijn geworden en ben wat dat betreft niet gek, maar wil nog wel graag blijven voetballen", vertelt hij. "We gaan het zien. Als het straks een keer ophoudt, wil ik rustig een jaartje nadenken wat ik in de verdere toekomst ga doen. Het trainersvak? Zou misschien kunnen, want ik ben achterin altijd wel volop bezig geweest met coaching en kan met verschillende karakters omgaan."

Ook wordt de door PSV gemaakte Ibiza-trip nog even aangehaald. "We hebben bij PSV na de titel van 2015 precies zo'n trip gemaakt, weet ik nog", vertelt de routinier. "We werden toen vroeg kampioen en gingen voor de laatste speelronde nog een paar dagen naar Ibiza. Heerlijke periode. Ik denk niet dat het zo slecht is voor de vorm. Even uit de modus van altijd alles doen om topprestaties te leveren. Het hoeft echt niet verkeerd uit te pakken."

Lees meer:
0 reacties