Oud-PSV'er Prommayon schopte PSV-ster: "Iedereen werd helemaal gek"

Geoffrey Prommayon als PSV'er
Geoffrey Prommayon als PSV'er Foto: © BSR Agency

Geoffrey Prommayon brak in het betaalde voetbal door bij PSV en speelde later nog voor FC Eindhoven en Willem II. Bij PSV kwam hij in het elftal ten tijde van Romário en dat leverde een bijzondere eerste ontmoeting op.

Prommayon kan zich nog goed herinneren dat hij door Sir Bobby Robson bij het eerste werd gehaald. "Ik stond meteen in de mandekking op Romário", vertelt Prommayon aan Voetbal International. De jonge voetballer klapte er meteen vol in en raakte de Braziliaan. "Alle spelers werden helemaal gek", lacht hij.

"Soms stonden we op het trainingsveld en kwam Romário pas een half uur later aankakken", gaat Prommayon verder. "Hij kwam als laatste en ging als eerste weer weg. Als wij naar binnen gingen om te eten, zat hij alweer in zijn auto en was hij gevlogen."

Eric Gerets en Stan Valckx poogden Romário aan te spreken op zijn gedrag, maar hier was de Braziliaan niet van gediend. "Dan was hij op zijn ziel getrapt en liet hij het eventjes zien. Maakte hij in de wedstrijd even twee of drie goals. Dan had niemand nog iets te vertellen", aldus Prommayon.

Lees meer:
0 reacties