Oud-PSV'er krijgt bijval van Boussaboun: "Dat vind ik schandalig!"

Ali Boussaboun springt in de bres voor de onlangs ontslagen oud-PSV'er Anwar El Ghazi, die het veld moest ruimen bij Mainz 05 vanwege een bij wet verboden antisemitsch bericht dat hij had geplaatst op Instagram. Boussaboun is in alle staten, zo valt op te maken uit een interview met Voetbalzone.

Boussaboun steekt van wal. "Wij hebben het in het westen altijd over de vrijheid van meningsuiting. Dat zou een groot goed zijn. Maar zodra een speler zich uitspreekt over genocide, want dat is het, en zegt tegen elke vorm van onrecht te zijn, gaat de club meteen op de achterste poten staan", vertelt Boussaboun terwijl hij denkt aan de situatie in Gaza. "Dit zijn oorlogsmisdaden die worden gepleegd. Er worden ziekenhuizen gebombardeerd, vluchtelingenkampen, ga zo maar door. Als de oprichter van Mainz, een man met een Joodse achtergrond, zou zien wat er nu gaande is bij zijn club, zou hij zich omdraaien in zijn graf."

Op 3 november 2023 werd Anwar El Ghazi ontslagen bij Mainz 05 vanwege een volgens de Duitse wet verboden antisemitisch bericht dat El Ghazi had geplaatst op Instagram. Boussaboun is juist van mening dat Mainz de aanvaller moet respecteren. "Hij spreekt zich uit tegen onrecht. Onrecht is onrecht. Maar blijkbaar is er een rode lijn waar je niet overheen mag. Zodra je je uitspreekt, is er sprake van antisemitisme. Dat vind ik schandalig."

Ook is Boussaboun woest op de VVCS (Vereniging voor Contractspelers), de belangenorganisatie voor profvoetballers. "Waarom heeft niemand een statement naar buiten gebracht? Waarom is niemand achter hem gaan staan? Hij heeft niemand beledigd, maar ze zijn nergens te bekennen. Waar zijn ze? Dat neem ik de VVCS echt zeer kwalijk. Dat ze hem zo hebben laten vallen. Er loopt nu een onderzoek tegen die jongen. Voor wat? Wat heeft hij gezegd? Hij heeft niemand beledigd. De VVCS heeft zich van zijn slechtste kant laten zien. Ze hebben geen ruggengraat en geen ballen."

De oud-aanvaller van Feyenoord gaat nog even door over de VVCS. "Ze zouden moeten zeggen: 'Waar zijn jullie mee bezig? Leven we in een democratie of is dit een verkapte dictatuur?’ Die club ook. Brengen ze een statement naar buiten alsof het zijn woorden zijn. Ik heb zoveel respect voor El Ghazi. Zóveel respect."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand