Oud-PSV'er Kevin Hofland: "Hij is harder dan ik, méér klootzak"

Kevin Hofland
Kevin Hofland Foto: © Pro Shots

Na zijn ontslag bij Fortuna Sittard ging voormalig PSV-speler Kevin Hofland naar VFL Wolfsburg. Hier werd hij assistent-trainer van een andere oud-PSV'er, Mark van Bommel.

Toch liep dit avontuur niet op een succes uit, aangezien van Bommel ontslagen werd in Wolfsburg. Hofland zegt in Voetbal International dat er geen weerstand was tegen Van Bommel. "Wel is er in Duitsland sowieso meer respect, meer afstand naar een hoofdtrainer. Ik stond dichter bij de spelers, maar ook niet lang genoeg om echt een band op te bouwen met al die jongens. Als er iets leefde, heb ik dat niet gemerkt."

De twee hebben veel gemeen. "Maar we zijn wel anders. Mark is een perfectionist. Ik ook, maar ik kan gemakkelijker afschakelen. Je kunt je heel erg druk maken over een balletje op de paal, maar ik denk niet dat een speler dat bewust doet. Mark heeft meer moeite met dingen loslaten. Hij heeft een grote bewijsdrang. Is harder dan ik, méér klootzak, was als speler al zo."

De onderlinge band is in Wolfsburg niet beschadigd geraakt. "Voor mij sowieso niet. Mark was enorm verrast en teleurgesteld door zijn ontslag, maar nu gaat het wel weer met hem. Ik had hem eergisteren nog op de app. Binnenkort zien we elkaar bij een Fortuna-reünie. Kunnen we bijpraten."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand