Oud-PSV'er Jeremain Lens houdt het voor gezien: "Heb er vrede mee"

Jeremain Lens
Jeremain Lens Foto: © Pro Shots

Jeremain Lens heeft een flinke carrière achter de rug, maar deze loopt op zijn einde. De voormalig PSV'er heeft besloten dat hij het seizoen afmaakt bij het Franse FC Versailles om het daarna voor gezien te houden.

"Ik heb na dit seizoen besloten om te stoppen met voetbal", vertelde Lens dinsdagavond bij VTBL voor het Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund. "Ik leef er al best een tijdje naartoe en ik heb er vrede mee. Ik heb bij mooie clubs mogen spelen, ik heb een WK kunnen spelen en ik ben kampioen geworden in verschillende landen. Ik kijk met veel plezier terug op mijn carrière."

Jeremain Lens begon zijn carrière in 2006 bij AZ, waarna hij vervolgens overstapte naar PSV. In Eindhoven werd de aanvaller geen landskampioen, maar won hij in het seizoen 2011/2012 wel de KNVB-beker. In het buitenland speelde hij voor Dynamo Kyiv, Sunderland, Fenerbahçe, Besiktas, Fatih Karagümrük en dus FC Versailles.

Naast zijn carrière als clubvoetballer speelde Lens ook een mooi aantal interlands voor het Nederlands elftal. Liefst 34 keer speelde Lens in Oranje, waarin hij één eindtoernooi meemaakte. Op het WK van 2014 maakte Lens onder bondscoach Louis van Gaal minuten tegen Spanje, Australië, Chili en in de kwartfinale tegen Costa Rica.

Lees meer:
0 reacties