Oud-PSV'er is teleurgesteld: "Niet op mijn favoriete positie"

August Priske Flyger is trefzeker voor Jong PSV
August Priske Flyger is trefzeker voor Jong PSV Foto: © Pro Shots

De 19-jarige August Priske heeft zijn toekomst al voor zich uit gestippeld. De oud-PSV'er wil de top van het profvoetbal bereiken. In een interview bij het Eindhovens Dagblad zegt hij alles op alles te zetten om die droom te bewerkstelligen.

Hij heeft daarvoor een goed voorbeeld om te volgen: zijn vader Brain Priske, voormalig profvoetballer van onder andere Club Brugge en Portsmouth. "Thuis deelde hij eigenlijk vooral de grappige kleedkamerverhalen. Ik herinner me weinig van hem als voetballer", zegt de jongeling. "Voor ons was hij gewoon papa, en daarom keken we naar hem op. Maar als ik nu terugkijk, denk ik wel: pap had een mooie carrière, die ik hoop te overtreffen."

In zijn tijd bij PSV heeft Priske veel geleerd bij een gastgezin. "Dankzij hen kan ik nu een aardig woordje Nederlands, want ze spraken me enkel in het Nederlands aan. Begreep ik iets niet, tja, dan was dat vervelend. Zo leerde ik snel, in een veilige omgeving."

Sinds kort speelt de aanvaller bij FC Eindhoven. "Zoals ze willen spelen, past bij me. En ook mijn rol: veel minuten, veel scoren. Ze zien me hier echt als spits, terwijl ik bij Jong PSV afgelopen seizoen veel als rechtsbuiten speelde, wat niet mijn favoriete positie is (29 optredens, drie goals, red). Als spits wil ik hier wekelijks bijdragen aan het succes", aldus Priske.

Lees meer:
0 reacties