Oud-PSV'er De Wijs: "Van die keuze nog geen moment spijt gehad"

Jordy de Wijs gaat een kopduel aan
Jordy de Wijs gaat een kopduel aan Foto: © Pro Shots

Jordy de Wijs speelde op huurbasis voor Excelsior, maar kon bij PSV niet op veel speelminuten rekenen. In de zomer van 2018 vertrok de sterke centrale verdediger naar Engeland.

Toen de zaakwaarnemer van De Wijs de naam van Hull City liet vallen, was De Wijs al om. "Ik zei nog tegen hem: Laat alles wat verder komt maar gaan, ik ga naar Engeland en probeer vanuit daar de ladder te beklimmen. Van die keuze heb ik nog geen moment spijt gehad", zegt de oud-speler van PSV in Voetbal International.

De Wijs zou met Hull City twee seizoenen spelen in het Engelse Championship. Een half jaar nadat hij met de club degradeerde naar de League One, maakte De Wijs weer de stap omhoog, terug naar het Championship. De verdediger vertrok naar Londen en ging spelen voor Queens Park Rangers. Eerst op huurbasis en later werd De Wijs definitief overgenomen.

De voormalig jeugdinternational is op zijn plek bij QPR. "Natuurlijk ben ik zelf niet vies van een mooie tackle of een goed kopduel, maar hier houden ze er ook van om de voetballende oplossing te zoeken. Ik heb hier naartoe gehaald om iets meer agressie in het team te brengen. Ook om me te laten zien in de opbouw en achterin de leiding te nemen."

"Het grootste verschil met spelen in Nederland is dat het spel hier directer is. Het drukzetten gebeurt vaker met het hele team, dan is het: gas erop, vastzetten. Zo proberen ze een lange bal te forceren, om van daaruit duels te winnen. In het begin was dat wennen, maar ik ben volwassener geworden en weet wanneer ik welke keuze moet maken. Dat in combinatie met de opleiding bij PSV heeft van mij een completere verdediger gemaakt."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 23 jan. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Ajax -
za 5 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
PSV -
-
AZ -
za 12 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
Vitesse -
-
PSV -
zo 20 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
PSV -
-
SC Heerenveen -
zo 27 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 19 23 46
2 Ajax 19 55 45
3 Feyenoord 19 24 39
4 Vitesse 19 1 36
5 AZ 19 13 35
Bekijk de hele stand