Oud-PSV'er bekeerd tot islam: "Mensen wilden mij in de gaten houden"

Davy van den Berg met Ruud van Nistelrooij
Davy van den Berg met Ruud van Nistelrooij Foto: © Orange Pictures

Davy van den Berg brak nooit door bij PSV, maar doet het nu goed bij PEC Zwolle. De middenvelder kwam al eens eerder in het nieuws, maar dat het weinig met zijn voetballende kwaliteiten te maken.

"Ik denk dat het bij iedereen bekend is dat ik me bekeerd heb tot de islam", begint Van den Berg in een video-item van Voetbalzone. "Dat is in die gemeenschap heel goed gevallen. Daardoor wilden mensen mij graag in de gaten houden, denk ik. Vragen over mijn privésituatie of liefdesleven. Huwelijksaanzoeken? Die zijn er ook zeker geweest, ja."

Van den Berg geniet nu dus alsnog de bekendheid als voetballer, maar meent dat dit niet tot jaloezie leidt in de spelersgroep van de Zwollenaren. "Ik heb het er weleens met Bram van Polen over. Ik vroeg aan hem of hij een Rolex thuis heeft. Toen zei hij: ‘Nee man, dat interesseert mij helemaal niks'. Dat vind ik mooi."

"Ik ben zelf natuurlijk van een andere generatie, maar ik ben wel fan van de oude stempel. Het is mooi dat die mensen er nog zijn. Ik kan daar meer van genieten dan wanneer het andersom is", aldus Van den Berg.

Lees meer:
0 reacties