Oud-arbiters over omstreden penalty: "Is aan niemand uit te leggen"

Het penaltymoment tijdens Feyenoord - PSV
Het penaltymoment tijdens Feyenoord - PSV Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag gaf Serdar Gözübüyük in de slotfase een twijfelachtige penalty aan Feyenoord. Hierdoor ziet PSV de kansen op de titel flink slinken. Er was veel woede en onbegrip voor de keuze van de scheidsrechter. Ook oud-scheidsrechters Mario van der Ende en Dick Jol snappen niks van de actie.

Mario van der Ende liet op Twitter weten dat hij de arbitrage te bepalend vond. "Weer zo'n Eredivisie-weekend waarin de arbitrage zo verschrikkelijk bepalend is." Van der Ende krijgt bijval van Dick Jol. "De bal wordt met 120 kilometer per uur ingeschoten, de speler staat met zijn rug naar de bal en krijgt hem tegen zijn elleboog. Hij heeft geen flauw idee waar de bal gaat komen. Hoe duidelijk wil je het hebben? Ik weet er een die zonder armen springt, maar die doet niet mee: een pinguin."

"Dit is aan niemand uit te leggen, het is echt voetbal-onwaardig en triest", zegt Jol. "Van Boekel (de VAR, red.) zag Gözübüyük zo overtuigend naar de stip wijzen, die roept hem niet terug. Het vervelende is dat het nooit bij 5-1, 4-0 of 3-1 gebeurt, maar in de laatste minuut. Dit zou aanleiding moeten zijn om te zeggen: kap ermee! Als Mauro zijn armen wijder had gehad, had ik ermee kunnen leven, maar zo toch niet?", aldus een boze Jol.

Jol is al langere overtuigd dat een scheidsrechter geen VAR kan zijn en andersom. "Vrijdagavond hebben ze gefloten en zondag zijn ze VAR. De belasting is te groot en als VAR heb je ineens een hele andere rol die je totaal anders aanvliegt. En hoe kun je nou de verkeerde lijn trekken bij Kastaneer?", doelt Jol op de afgekeurde goal bij PEC Zwolle - FC Utrecht.

Serdar Gözübüyük wilde na de wedstrijd in De Kuip niet voor de camera komen. Nee, dat begrijp ik. Hij weet dat hij fout zit. PSV zou de wedstrijd gaan winnen, hè? Hier kan niemand mee leven. Ja, het is klaar. Ajax wordt woensdag kampioen", aldus Jol.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand