Otten Cup keert terug op De Herdgang; PSV maakt deelnemers bekend

In samenwerking met Red Bull en de KNVB keert de prestigieuze Otten Cup weer terug op De Herdgang. Het internationale toernooi, wat sinds de samenwerking door het leven gaat als de Otten Innovation Cup, vindt plaats op 18, 19 en 20 augustus en is live te volgen op ESPN.

Tijdens de 73ste editie van het internationale toernooi neemt PSV 018 het op tegen de leeftijdsgenoten van Manchester United, FC Utrecht, Red Bull Bragantino, Rangers FC, Jeonbuk Hyundai Motors, RSC Anderlecht en FC Kopenhagen. "Het is een geweldige kans voor onze spelers om zich te meten met leeftijdsgenoten van andere gerenommeerde jeugdopleidingen", vertelt Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart aan de clubkanalen van PSV . "Het toernooi is een uithangbord voor PSV Academy, dus we zijn blij dat de Otten Cup terug is."

De deelnemers van de #OttenInnovationCup 🏆 2023 zijn... 1 ⇢ PSV 🇳🇱 2 ⇢ @ManUtd 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 3 ⇢ @fcutrecht 🇳🇱 4 ⇢ @RedBullBraga 🇧🇷 5 ⇢ @RangersFC 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 6 ⇢ Jeonbuk Hyundai Motors 🇰🇷 7 ⇢ @rscanderlecht 🇧🇪 8 ⇢ @FCKobenhavn 🇩🇰 See you in August! 👋🏻 — PSV (@PSV) June 15, 2023

Het toernooi keert dus in samenwerking met de KNVB en Red Bull terug op De Herdgang. Ook Mario Gomez, technisch directeur van Red Bull Soccer, is enthousiast over het toernooi. "Vanuit Red Bull Soccer zijn we altijd gefocust op de toekomst en innovatie. Al vanaf het begin spelen we met RB Leipzig mee in de Future of Football Cup en dit jaar zal Red Bull Bragantino deelnemen aan de Otten Innovation Cup." "We zijn graag onderdeel van het testen van nieuwe regels, geven onze input aan de KNVB en het is een goede manier om de spelers op hoog niveau en met een extra cognitieve uitdaging te laten spelen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen", aldus de voormalig Duits international.

De Otten Cup = 🔙! In samenwerking met @redbullNED en @KNVB maakt de Otten Cup zijn rentree als de Otten Innovation Cup 🏆 Het internationale toernooi wordt op 18, 19 en 20 augustus gespeeld op PSV Campus De Herdgang en wordt live uitgezonden op @ESPNnl . #OttenInnovationCup — PSV (@PSV) June 15, 2023

Lees meer: