'Oranje-spelers zijn bang voor 'bullebak spelende' Ronald Koeman'

Ronald Koeman gaat tekeer langs de lijn
Ronald Koeman gaat tekeer langs de lijn Foto: © BSR Agency

Een aantal spelers van het Nederlands elftal is 'bang' voor Ronald Koeman. Dat meent althans Valentijn Driessen. Na de 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk zou de bondscoach 'de bullebak hebben gespeeld'.

Dat vertelt Driessen in de podcast Kick-off Oranje. Koeman liet zich vrijdag niet zien tijdens een persconferentie, aanvoerders Virgil van Dijk en Nathan Aké schoven aan. Die beslissing begrijpen Mike Verweij en Driessen niet. "Dit was natuurlijk een mooi moment om inzicht te geven. Wat ging er fout tegen Oostenrijk, wat ga ik doen tegen Roemenië en hoe zit ik erin?", zegt Verweij.

Driessen reageert: "Koeman heeft wel zelfspot." De bondscoach negeerde De Telegraaf-presentator Pim Sedee onderweg naar de training, daags na de nederlaag tegen Oostenrijk. "Dan zie ik hem bij dat filmpje wegrijden van die training, met die hele moeilijke zonnebril. Dan moet je een kwinkslag maken. Die heeft hij ook wel, maar dat doet hij niet, dan speelt hij echt de baas."

Dat doet hij ook tegenover zijn spelers, zo weet Driessen. "We horen dat sommige spelers gewoon bang zijn van hem, nu in het hotel. Hij kan echt de bullebak spelen, na die wedstrijd tegen Oostenrijk. Dan denken spelers dat het beter is om je te verbergen."

Lees meer:
0 reacties