Opvallende variatie Oranje-opstelling? "Blind en Schouten als buffer"

Jerdy Schouten in actie tegen Oostenrijk
Jerdy Schouten in actie tegen Oostenrijk Foto: © BSR Agency

René van der Gijp weet wel wie hij op zou stellen namens Oranje in het duel met Roemenië. Van der Gijp ziet daarbij een grote rol weggelegd voor veel (oud-)PSV'ers. 

"Ik heb even naar dat middenveld van die Roemenen gekeken vanmiddag. Die spelen dus bij Pisa, Parma, Empoli, in Saudi-Arabië (Damac FC, red.), bij Parma en bij een middenmotertje in Turkije (Gaziantepspor, red.)", aldus Van der Gijp bij Vandaag Inside over respectievelijk Marius Marin, Dennis Man, Razvan Marin, Nicolae Stanciu Valentin Mihaila en Denis Dragus. "Dat is echt niets bijzonders."

"Ik heb ook even gekeken hoe die Belgen tegen die Roemenen zo makkelijk wonnen. Die speelden 4-2-3-1. Ik heb een opstelling gemaakt waarmee je makkelijk moet kunnen winnen", zegt Gijp. Voor Verbruggen staan Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Micky van de Ven  achterin, met een middenveld dat bestaat uit Jerdy Schouten, Daley Blind en Xavi Simons, geflankeerd door Donyell Malen en Cody Gakpo. In de spits staat 'gewoon'  Memphis Depay.

"Ik heb Blind en Schouten als buffers, en dan moeten Gakpo, Simons, Malen en Memphis het gewoon doen. Als ik kijk naar het middenveld van die Roemenen, dan kun je Blind makkelijk laten spelen. Dat is geen enkel probleem. Je hebt twee backs met veel kracht. En bij Blind, mocht je nou beter zijn maar er niet doorheen komen, dan zou ik hem achterin laten spelen", besluit van der Gijp.

Lees meer:
0 reacties