Opstelling Oranje bekend: Koeman voert verrassende wijziging door

Joey Veerman en Ronald Koeman
Joey Veerman en Ronald Koeman Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt dinsdagavond de achtste finale van het EK. In Duitsland neemt de ploeg van Ronald Koeman het op tegen Roemenië. De bondscoach heeft zojuist zijn opstelling bekendgemaakt.

Koeman voert, ten opzichte van de laatste groepswedstrijd tegen Oostenrijk, wederom wijzigingen door. Joey Veerman kende een ongelukkig duel met de Oostenrijkers en werd toen na een halfuur naar de kant gehaald. De PSV-middenvelder ontbreekt dinsdagavond in de basiself.

Xavi Simons is zijn vervanger, met ook Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten op het middenveld. De verdediging wordt dinsdagavond gevormd door Nathan Aké, Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries. Laatstgenoemde keert daarmee ook terug als rechtsback.

Voorin behoudt Donyell Malen zijn basisplaats niet, na zijn ongelukkige eigen doelpunt tegen Oostenrijk. Hij wordt vervangen door Steven Bergwijn. Ook Cody Gakpo en Memphis Depay staan in de aanval. De achtste finale tussen het Nederlands elftal en Roemenië begint dinsdag om 18:00 uur.

Opstelling Oranje: Verbruggen, Aké, Van Dijk, De Vrij, Dumfries, Reijnders, Schouten, Simons, Gakpo, Depay, Bergwijn

Lees meer:
0 reacties