Oosting stoort zich aan Kooij: "Dan komt hij met dat vingertje"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joseph Oosting was zondagavond totaal niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Joey Kooij bij het duel tussen PSV en FC Twente. Kooij keurde een treffer van Myron Boadu af, maar daar zat niet de enige frustratie van Oosting.

"Hij geeft bijvoorbeeld Gijs Smal na veertig seconden in de blessuretijd een gele kaart voor tijdrekken en komt dan meteen met het vingertje van er komt sowieso nog één minuut bij", zegt Oosting in gesprek met de Tubantia.

De oefenmeester vond dat Kooij ook wel heel snel floot bij de vermeende overtreding van Boadu bij de afgekeurde treffer. "Binnen vijf seconden. Terwijl hij bij die buitenspelgoal van Luuk de Jong wel rustig wachtte. Hij had nu toch ook even kunnen wachten op de VAR?", aldus Oosting, die zich ook niet kon vinden in de zeven minuten blessuretijd.

Toch toonde hij zich na afloop een gentleman. "Ik snap de emoties, die heb ik ook, maar ik ben de trainer en moet proberen objectief te zijn", reageerde Oosting. "Toen de spelers zwaar ontgoocheld van het veld kwamen, heb ik ze één voor één gezegd: kop omhoog. We hebben het heel goed gedaan tegen de beste ploeg van Nederland."

"Natuurlijk hadden zij kansen, maar die hadden wij ook", vervolgt hij. "Ik vond dat we de boel onder controle hadden. Tegelijkertijd heb je ook niks aan complimenten. Ik vind dat wij deze wedstrijd op het eind niet meer mogen verliezen. Maar als wij in de laatste acht duels dit level kunnen halen, dan wordt het een heel mooi slot van het seizoen."

Lees meer:
0 reacties