Ontknoping nadert: PSV heeft kampioenschap voor het grijpen na weekend

PSV viert de overwinning in Rotterdam met de supporters
PSV viert de overwinning in Rotterdam met de supporters Foto: © BSR Agency

PSV heeft na de midweekse uitzege op bezoek bij Excelsior in ieder geval voor even de marge van tien punten voorsprong op naaste belager Feyenoord hersteld. Na de zege op de Rotterdammers speelt PSV bovendien nog maar zes wedstrijden.

Mocht Feyenoord donderdagavond winnen van FC Volendam, dan verkleinen de Rotterdammers het gat tot zeven punten. Een marge waarbij PSV drie wedstrijden voor het einde kampioen kan worden. De komende weken zullen uitwijzen of PSV in staat is om het seizoen al voortijdig te beslissen.

Te beginnen met aankomende zaterdag, waarin op papier de lastigste wedstrijd wacht met AZ-thuis. De Alkmaarders hebben na hun wisselvallige start onder Maarten Martens de weg naar boven in geslagen, alhoewel woensdagavond een keiharde nederlaag op bezoek bij Heracles Almelo (5-0) werd geleden.

Op papier lijkt dit echter het lastigste affiche voor PSV. Na de komst van AZ staan nog de wedstrijden tegen achtereenvolgens Vitesse, SC Heerenveen, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard en RKC Waalwijk op het programma.

Lees meer:
0 reacties