"Noni Madueke wilde eigenlijk al heel lang terug naar Engeland"

Noni Madueke neemt afscheid van de PSV-supporters
Noni Madueke neemt afscheid van de PSV-supporters Foto: © Pro Shots

De transfer van Noni Madueke kwam voor velen als donderslag bij heldere hemel afgelopen januari. De Engelse vleugelaanvaller vertrok, evenals Cody Gakpo, naar de Premier League, waardoor PSV moest schakelen op de transfermarkt. Algemeen Directeur Marcel Brands geeft aan dat Madueke niet meer te houden was.

"Madueke wilde eigenlijk al heel lang terug naar Engeland", vertelt Brands aan De PSV Supporter. "Hij miste zijn familie en heeft ook met zijn blessure acht weken in Engeland gerevalideerd. En toen kwam Chelsea. We dachten misschien twintig miljoen euro te ontvangen. Het bod van veertig miljoen was echter niet meer te weigeren."

"Uiteindelijk hebben we met de komst van de huurlingen Patrick van Aanholt en Thorgan Hazard meer punten ná de winterstop gehaald dan ervoor", gaat de bestuurder verder. "Naar mijn mening hebben we het kampioenschap dan ook vóór de winterstop verloren met vier verliespartijen tegen laag geklasseerde clubs. Ik zeg altijd: je moet minimaal 25 wedstrijden per seizoen winnen; dan word je kampioen."

"Vooraf had ik misschien voor dit resultaat getekend: met een nieuwe trainer tweede worden, Europees overwinteren, de beker winnen, de supercup, bijna alle wedstrijden van de top-vier winnen en het meeste aantal doelpunten in de Eredivisie. Alleen hebben we teveel tegengoals geïncasseerd. En dus het kampioenschap gemist", aldus Brands.

Lees meer:
0 reacties