'Noni Madueke in de problemen, rechtszaak tegen PSV'er op komst'

Noni Madueke
Noni Madueke Foto: © Pro Shots

Noni Madueke heeft zichzelf flink in de nesten gewerkt. De jonge Engelsman zou in december op het vliegveld van Eindhoven zijn gearresteerd en de zaak zou in een rechtszaak voorkomen.

"De arrestatie van Madueke vond plaats op woensdag 29 december op het vliegveld van Eindhoven", weet Jesper Langbroek van Soccernews. "Madueke had zijn auto rond de jaarwisseling foutief geparkeerd bij het vliegveld en werd daarop gecontroleerd door de marechaussee. Bij de controle toonde de voetballer van PSV een vals rijbewijs, waarop hij werd aangehouden. ‘Madueke van PSV is aangehouden’, klonk het over de portofoons."

"Zo liep Madueke tegen de lamp met een vals rijbewijs, iets dat juist door de marechaussee snel wordt herkend. De overtreding werd meteen in het systeem gezet en er werd gesproken over identiteitsvervalsing. Dit zou betekenen dat Madueke de identiteit van iemand anders onrechtmatig zou hebben gebruikt, een zwaar delict waar een maximum gevangenisstraf van vijf jaar opstaat of een geldboete tot €82.000."

"Deze overtreding kan worden bestraft met een hoge geldboete of een gevangenisstraf van één tot en met acht jaar", vervolgt de journalist. "Bij de eerste keer wordt het echter vaak afgedaan met een celstraf van twee maanden, een taakstraf of een geldboete."

Kanttekening is wel dat meestal, bij een eerste overtreding, de zaak wordt afgedaan met een straf van twee maanden.

Een dagvaarding betekent echter wel dat de zaak van Madueke wordt behandeld in een rechtszaak. Het PSV-talent is door de officier van justitie op de hoogte gebracht van het strafbare feit waar hij van verdacht wordt. Mocht de Engelsman schuldig worden bevonden, hangt hem nog heel wat boven het hoofd.

Update: Het nieuws wordt inmiddels bevestigd door De Telegraaf en het Eindhovens Dagblad. Madueke hangt waarschijnlijk een boete of werkstraf boven het hoofd, zo geven deskundigen bij het Openbaar Ministerie aan. PSV wil niet op het voorval reageren, omdat het een privé-kwestie betreft.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 34 79 83
2 PSV 34 44 81
3 Feyenoord 34 42 71
4 FC Twente 34 18 68
5 AZ 34 20 61
Bekijk de hele stand