Nog nooit was het puntenverschil tussen PSV en Ajax zo groot

Peter Bosz
Peter Bosz Foto: © Pro Shots

PSV heeft nog nooit zover voor gestaan op Ajax als dit seizoen. Dat Schrijft Rik Elfrink in Het Eindhovens Dagblad.

Nog nooit was de kloof tussen de twee topclubs zo groot. Elfrink vertelt dat in 2006 voor het laatst een vergelijkbaar puntenverschil was tussen de clubs. “PSV had op 2 april na speelronde 31 een voorsprong van 28 punten op Ajax. De Eindhovenaren werden dat jaar kampioen met 24 punten voorsprong op de Amsterdammers”, pent de clubwatcher.

Elfrink schrijft dat het bijzonder is dat na 23 wedstrijden in de Eredivisie de afstand tussen de clubs al zo groot is. Toch weet hij het wel te verklaren. “Dat komt vooral door het uitmuntende puntenaantal van PSV: 65. Ajax presteert dit seizoen dramatisch, voor Amsterdamse begrippen. De ploeg staat vijfde en heeft nu 36 punten. Ajax kan nog maximaal op 69 punten uitkomen. Zelfs mathematisch is Ajax dus al bijna kansloos voor de landstitel, terwijl het nog altijd pas februari is.”

Wel laat de clubwatcher weten dat PSV er ooit nog slechter voor stond na 23 speelrondes. Dat was in het seizoen 2013/14. “Onder leiding van Phillip Cocu pakte het Eindhovense team toen 35 punten uit de eerste 23 duels. Dat seizoen eindigde PSV op 59 punten en dat was het slechtste seizoen van de eeuw.” Het jaar daarop werden de Eindhovenaren echter kampioen met maar liefst 88 punten. Dat was tevens een clubrecord. Dat kan dit seizoen verbroken worden.

Lees meer:
0 reacties