Noa Vahle: "Zou hen niet heel graag willen loten als ik PSV was"

PSV stevent af op de landstitel in Nederland, wat natuurlijk ook weer recht geeft aan deelname aan de Champions League. Het miljardenbal wordt vanaf volgend seizoen echter anders opgezet, aangezien er niet meer in poulefases wordt gespeeld.

"Ik snap de nieuwe opzet wel, maar ik snap ook dat mensen het niet precies weten", vertelt Noa Vahle in een video-item van Voetbalzone. "Ik denk dat het vooral is dat je in een vroeger stadium al grotere wedstrijden hebt. En meer wedstrijden, dus meer weken Europees voetbal. Dat is alleen maar leuk. De nummers één tot acht gaan door en de nummers negen tot en met 24 spelen de play-offs."

"De rest gaat naar huis, daar stopt het Europees voetbal voor", gaat de verslaggeefster verder. Vahle maakt zelf de overstap naar Ziggo Sport en blijft dus de Champions League-wedstrijden op de voet volgen. "Ik denk dat het voor Nederlandse clubs vooral vet is dat je in een heel vroeg stadium al tegen échte topclubs speelt."

"Maar of het echt een voordeel is om door te gaan, dat weet ik niet. Dat moet het eerste seizoen blijken. Voor de supporters is het natuurlijk wel fantastisch, als je in de groepsfase al PSV-Real Madrid hebt. Dat is natuurlijk geweldig. Al zou ik Real Madrid niet graag willen loten, als ik PSV of Feyenoord was", aldus Vahle.

Lees meer:
0 reacties