Noa Vahle deelt trainingsbeelden Oranje: "Veerman steeds de klos"

Noa Vahle bij een persconferentie
Noa Vahle bij een persconferentie Foto: © BSR Agency

Noa Vahle heeft zaterdagavond trainingsbeelden laten zien van het Nederlands elftal. Bij de afsluitende training voor het duel met Polen was de pers een kwartier welkom. De spelers deden tikkertje, wat in de studio van Vandaag Inside door Johan Derksen hoofdschuddend werd bekeken.

"We mogen als media maar een kwartiertje van de training zien en er was een oefening, toen dacht ik: die moet ik even aan de mannen laten zien. Ze gingen namelijk tikkertje spelen, Joey Veerman was overigens steeds de klos", begint Vahle, die al verwacht had dat er een reactie vanuit de studio zou komen op het fragment.

"Ik hoor jullie denken: waarom zou je in godsnaam tikkertje gaan spelen op een training een dag voor de wedstrijd tegen Polen? Dat komt uit de hoed van conditietrainer René Wormhoudt. Die heeft een model ontwikkeld, het Athletic Skills Model, en dat gaat erover dat je het atletisch vermogen van een voetballer kan ontwikkelen door bijvoorbeeld dit soort oefeningen te doen. Dit zit er bij Oranje dus weleens bij."

Derksen vindt het onzin. "Misschien kan hij het eens proberen bij een kleuterschool, daar zullen ze het best leuk kunnen vinden. Ik vind dit zo’n onzin, om volwassen profs dit soort oefeningen te laten doen…"

Lees meer:
0 reacties