"Noa Lang werd daar 'Noamed' genoemd en Jan Heintze at haaienbotten"

Noa Lang viert een treffer in het speciale PSV-shirt met Philips op de borst
Noa Lang viert een treffer in het speciale PSV-shirt met Philips op de borst Foto: © Pro Shots

Bestsellerauteur Michel van Egmond brengt een nieuw boek uit, waarin hij een aantal vrij nutteloze, maar specifieke feitjes over de voetballerij opnoemt. Ook een aantal (oud-)PSV'ers worden genoemd.

"Ik wist dat Noa Lang vanwege zijn Marokkaans aandoende accent in de jeugd van Ajax door sommige medespelers 'Noamed' werd genoemd", somt Van Egmond op over de huidig PSV'er. Het is één van de vele nutteloze, maar specifieke feitjes die de schrijver benoemt in zijn boek Voetbal kijken met Van Basten, waarvan Voetbal International een voorproefje van het titelverhaal deelt.

Ook PSV-icoon Jan Heintze komt aan bod. Ook over de Deen, die maar liefst 521 wedstrijden speelde in het shirt van PSV, hield er namelijk als voetballer een bijzondere gewoonte op na. "Ik wist dat Jan Heintze als speler gemalen haaienbotten at om zijn gewrichten sterker te maken", schrijft Van Egmond.

"Ik wist heel andere dingen dan de gemiddelde tv-analist. Bijvoorbeeld dat er tijdens een benefietwedstrijd voor de slachtoffers van de tsunami door de toeschouwers een paar keer the wave werd ingezet, dat Willem van Hanegem vroeger een tijdje schoorsteenveger is geweest en dat scheidsrechter Frans Derks ooit een officiële interland van Israël floot in een minuscuul broekje dat was gemaakt van spijkerstof", aldus de schrijver.

Lees meer:
0 reacties