Noa Lang op tijd fit voor EK? "Past bij uitstek in dat profiel"

Noa Lang en Luuk de Jong vieren een treffer
Noa Lang en Luuk de Jong vieren een treffer Foto: © Pro Shots

Noa Lang is de voorbije periode afwezig bij PSV door een blessure, maar mist hierdoor natuurlijk ook de interlandperiode met het Nederlands elftal. Journalist Maarten Wijffels denkt dat Oranje types als Lang wel nodig heeft. 'Unieke types' noemt de journalist het.

"Welke ‘unieke’ types wil je aan boord? Luuk de Jong bijvoorbeeld was normaal altijd meegegaan, omdat er geen betere pinchhitter met een Nederlands paspoort is", schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad. "Maar hij is definitief afgezwaaid en tegen Duitsland bleek dinsdagavond hoe Koeman het nu oplost: Van Dijk als breekijzer mee naar voren, samen met Weghorst in diens rol als reguliere invaller-spits."

"Voor een specifieke pinchhitter hoeft dus geen extra plek bij de 23 te worden vrijgehouden", gaat de journalist verder. "Wél voor een ander profiel, waarin Noa Lang bij uitstek past. De PSV’er is een dribbelspecialist in de kleine ruimte, iemand die vanuit het niets een man-meersituatie kan creëren of kan scoren. Maar er is dus nog wel even. De UEFA heeft de uiterste datum voor aanmelden op 7 juni gesteld", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties