Noa Lang met statement over blessures: "Drie verkeerde diagnoses"

Noa Lang tijdens de huldiging van PSV
Noa Lang tijdens de huldiging van PSV Foto: © BSR Agency

Noa Lang kende een ongelukkig eerste seizoen bij PSV. De vleugelaanvaller schoot uit de startblokken en maakte indruk in Eindhoven, maar kwam door blessureleed tot slechts 19 optredens in de hoofdmacht van PSV. 

"PSV’ers, allereerst wil ik iedereen bedanken voor de afgelopen dagen. Gruwelijk man, ik ga dit nooit vergeten", begint Lang zijn statement op zijn eigen Instagram-account. "Ik ben niet het type persoon dat de buitenwereld laat merken wat er zich mentaal allemaal afspeelt en ik hou dingen graag privé, maar ik vind dat ik dat nu wel moet doen om dingen duidelijk te maken."

"Mentaal was het geen makkelijk jaar", gaat de vleugelaanvaller verder. "Elke wedstrijd was het confronterend om het team te zien spelen en zelf niet mee te kunnen doen door een hamstringprobleem waar ik sinds augustus last van heb. Door drie verkeerde diagnoses ben ik daar pas in januari achter gekomen. En dat verklaarde waarom ik, elke keer als ik weer minuten ging maken, weer last kreeg van mijn hamstring. Er zijn fouten gemaakt maar ik neem niemand iets kwalijk."

Ook onthult Lang de ziekte van Pfeiffer te hebben gehad. "Dat heeft het hele revalidatieproces niet makkelijker gemaakt. Maar ik ben altijd blijven lachen. Ik wil iedereen binnen PSV bedanken voor alle steun en waardering die ik vanaf de eerste dag krijg. PSV is een warme familieclub, en ik ben dankbaar dat ik daar onderdeel van mag uitmaken. Ook al voelde dat voor mij persoonlijk de afgelopen maanden niet zo. Ik ben trots op het team en ik focus me nu al op volgend seizoen, waarin we samen alle prijzen gaan pakken", aldus Lang.

Lees meer:
0 reacties