Nilis trots: "Dat Ruud nu deze stap zet, is echt top voor PSV"

Luc Nilis
Luc Nilis Foto: © Pro Shots

Luc Nilis is trots op Ruud van Nistelrooij. De oud-spits van PSV, tegenwoordig werkzaam in de jeugd van KRC Genk, denkt dat Van Nistelrooij de juiste kwaliteiten heeft om te slagen als hoofdtrainer van PSV.

“Ik vind het echt mooi dat hij het is geworden en dat de leiding van PSV in hem gelooft. Ruud heeft straks voldoende ervaren mensen om hem heen. Hij is een betrouwbaar en gedreven mens en ik kwam ook na mijn carrière altijd goed met hem overeen”, begint Nilis in het Eindhovens Dagblad. “Dat Ruud nu deze stap zet, is echt top voor PSV.”

“Ik denk dat het heel veel mensen goed doet, omdat hij iemand is die naadloos staat voor wat de club wil zijn. Hij is een warme persoonlijkheid, pikt dingen snel op en wil altijd het maximale uit een wedstrijd halen”, vervolgt Nilis. “Het is goed dat Marcel Brands hem nogmaals de vraag heeft gesteld, want je proefde ondanks zijn uitgesproken twijfel al dat Ruud het best wilde doen. Ook vroeger was hij al een leider, die goed zijn pad uitstippelde.”

Keert Nilis zelf ooit nog terug bij PSV? “Ik zeg bij PSV nooit nooit. De waardering die ik van PSV-supporters soms nog krijg, doet me altijd heel goed en het blijft een club die ik nauwgezet volg. Maar ik heb het nu goed naar de zin en kan de job in Genk goed combineren met mijn werk als coach.”

Xavi Simons scoort

PSV wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

PSV speelt dinsdagavond in de voorronde van de Champions League bij Rangers. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van PSV. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand